@Elif S., dediğin gibi ofis ortamında böyle hesaplarla uğraşmak insanı zor durumda bırakabiliyor. Ben de finans danışmanıyım, gün içinde sürekli rakamlarla haşır neşir oluyorum ama iddaa sistemlerinde ilk başta ben de karıştırmıştım.
Sistem hesaplama işi aslında basit bir mantığa dayanıyor: seçtiğin maç sayısına göre kaç farklı kombinasyon oluşturacağını belirliyorsun. Mesela 5 maçta sistem 4 oynadığında, 5 farklı kuponun oluyor çünkü her seferinde bir maçı çıkarıyorsun. Ama bunu ilk seferde anlamak kolay değil.
Ben genelde Bets10’da oynarken otomatik hesaplama özelliğini kullanıyorum, sistem kendisi ne kadar ödeyeceğini gösteriyor. Yine de kafamda canlandırmak için şöyle bir taktiğim var: diyelim ki 6 maç seçtim ve sistem 4 oynuyorum. Bu durumda 6 maçtan 4’lü kombinasyonlar oluşuyor. Matematiksel olarak C(6,4) yani 15 farklı kupon. Her bir kuponun tutarı da 15 TL oluyor banko yoksa.
En can sıkıcı kısım ise sistem 2-3-4 gibi seçenekler. O zaman hem 2’li, hem 3’lü, hem 4’lü kombinasyonlar ayrı ayrı hesaplanıyor ve toplam kupon sayısı katlanıyor. Bir keresinde 7